De aanschaf van een kat

Voordelen van een kat uit een opvangcentrum

Allereerst zijn er in het asiel veel verschillende katten om uit te kiezen. Bekijk hierboven het huidige aanbod. Er is vaak al veel bekend over het karakter en de gezondheid van de dieren, dit maakt het mogelijk een huisdier te vinden dat goed bij uw wensen en huiselijke omstandigheden past. Alle katten zijn ingeënt en geneutraliseerd. Tevens zijn alle dieren voorzien van een identificatie (chip) en worden ze geregistreerd bij een centrale databank. Als een kat geplaatst is, heeft een nieuwe baas nog even de tijd om aan elkaar te wennen. U helpt het ‘overschot’ van met name katten te verminderen en geeft een ontheemde kat weer een eigen plekje!

De aanschaf van een kat

Voordat u een kat aanschaft, is het belangrijk dat u stilstaat bij de gevolgen voor u, uw gezin en de kat zelf. Bedenk verder dat katten zeker 15 jaar oud kunnen worden, dat u verzorging moet regelen als u op vakantie gaat en dat uw interieur mogelijk te lijden krijgt onder hun kattenkwaad. Los van allerlei praktische vragen is het ook goed om stil te staan bij de kosten die het dier met zich meebrengt. Want wilt u uw dier de zorg geven die het nodig heeft (dus onder meer goed eten en een jaarlijks bezoek aan  de dierenarts voor een controle en inentingen) dan kost een kat  al snel € 400,- per jaar. Kortom: denk goed na voordat u een huisdier neemt!

De Dierenbescherming heeft de huisdierentest ‘Bent u geschikt voor een kat‘ ontwikkeld om u te helpen bij uw keuze.
Of klik op de onderstaande afbeelding om naar de digitale folder van het LICG te gaan. Hier vindt u nog meer informatie over de aanschaf van een kat.

Heeft u reeds een kat aangeschaft bij ons Dierenopvangcentrum, dan kunt u in onderstaande pdf meer informatie vinden rondom onze werkwijze. DOC Oldenzaal is verplicht om deze informatie aan alle nieuwe kattenbezitters te verstrekken.