Asieldieren

Dieren uit een opvangcentrum hebben veel voordelen.

  • Allereerst zijn er in het asiel veel verschillende dieren om uit te kiezen. Kijk hieronder voor het huidige aanbod.
  • Er is vaak al veel bekend over het karakter en de gezondheid van het dier. Dit maakt het mogelijk een huisdier te vinden dat goed bij uw wensen en huiselijke omstandigheden past.
  • Alle dieren zijn ingeënt en alle katten zijn geneutraliseerd.
  • Alle asieldieren zijn voorzien van een identificatie (chip) en worden geregistreerd bij een centrale databank.
  • Als een dier geplaatst is, wordt in de meeste gevallen later gecontroleerd of zowel het dier als de nieuwe baas tevreden zijn.
  • U helpt het ‘overschot’ van met name katten te verminderen en geeft een ontheemde kat weer een eigen plekje!

De aanschaf van een kat

Voordat u een kat aanschaft, is het belangrijk dat u stilstaat bij de gevolgen voor u, uw gezin en de kat zelf. Bedenk verder dat katten zeker 15 jaar oud kunnen worden, dat u verzorging moet regelen als u op vakantie gaat en dat uw interieur mogelijk te lijden krijgt onder hun kattenkwaad.

Los van allerlei praktische vragen is het ook goed om stil te staan bij de kosten die het dier met zich meebrengt. Want wilt u uw dier de zorg geven die het nodig heeft (dus onder meer goed eten en een jaarlijks bezoek aan  de dierenarts voor een controle en inentingen) dan kost een kat  al snel € 400,- per jaar. Kortom: denk goed na voordat u een dier neemt!

De Dierenbescherming heeft de huisdierentest ‘Bent u geschikt voor een kat‘ ontwikkeld om u te helpen bij uw keuze.

Of klik op de onderstaande afbeelding om naar de digitale folder van het LICG te gaan. Hier vindt u nog meer informatie over de aanschaf van een kat.

De aanschaf van een hond

Voordat u een hond aanschaft, is het belangrijk stil te staan bij de consequenties voor u, uw gezin en het dier. Honden zijn afhankelijke dieren en hebben uitgebreide zorg en aandacht nodig.  Hou er rekening mee dat honden een aantal keer per dag moeten worden uitgelaten, dat grotere honden meestal niet geschikt zijn voor kleinbehuisden en dat u altijd opvang moet regelen als u een dag of langer weggaat. Een dierenpension kan wel eens duurder zijn dan u denkt.

De Dierenbescherming heeft de huisdierentest ‘Bent u geschikt voor een hond‘ ontwikkeld om u te helpen bij uw keuze.

Of klik op de onderstaande afbeelding om naar de digitale folder van het LICG te gaan. Hier vindt u nog meer informatie over de aanschaf van een hond.

     

Verantwoord huisdierbezit

Voor nieuwe eigenaren van een asieldier heeft de Dierenbescherming  het boek ‘Baas’ samengesteld. Hierin vindt u meer informatie over de aanschaf, verzorging en opvoeding van een huisdier. Klik hier voor de  digitale versie van ‘Baas’