Skip to main content
Ter bemiddeling via AIN Ja
Maak kennis met onze Luca ❤️❤️

Voorheen was mijn naam Whisky maar dat vond ik niet bij mij passen, naar Luca luister ik dan ook veel beter. Als waakhond heb je geen goede aan mij; ik ben wel alert maar blaf niet. Ze vinden mij wel een slimme hond, ik kan namelijk deuren openmaken. Vanuit het asiel ben ik een keer uitgeplaatst in een gezin met een andere hond en een meisjesmens van 16 jaar. Ik vond het leuk om te kijken wat de andere hond allemaal deed. Zo heb ik van hem geleerd om bij het plassen mijn poot op te tillen! Als ik buiten ben; vind ik het geweldig om met andere honden contact te maken en met ze te spelen. In huis begin ik mij steeds meer te ontspannen en soms denk ik dat het mijn “taak” is  dingetjes te regelen. Als baasje me daarin stuurt en uitlegt dat dit helemaal niet hoeft, is het goed.

Aan de riem lopen kan ik prima, ook zonder riem luister ik (eenmaal gewend aan mijn nieuwe huis) goed. Achter konijnen aangaan, zonder mij daarbij kenbaar te maken door te blaffen, is wel een favoriete bezigheid van mij. Maar maak je geen zorgen, ik kom uit mezelf weer naar mijn baasje terug. Buiten liggen vind ik heerlijk, ik heb dan niet de neiging om weg te lopen. Vreemde mensen die ik tegenkom vind ik soms wel spannend. De ene keer mogen ze me best even aanraken, de andere keer houd ik afstand of ga ze uit de weg.

Als er bezoek komt (de eerste weken vind ik het fijn om, zo rustig mogelijk, te wennen aan de huiselijke situatie en aan mijn nieuwe baasjes) is het handig om mij even, voordat mensen binnen komen, apart te zetten, het bezoek rustig te laten binnen komen en zitten en vooral mij te negeren. Op het moment dat ik naar ze toe kom, wil ik graag een snackje in ontvangst nemen (als ik dat niet wil vooral niet aan aandringen).  Aaien over mijn hoofd, nee dank je wel. Dat vinden alle honden sowieso best wel bedreigend. Verder mij gewoon lekker met rust laten.

Borstelen? Heerlijk! Ik ga er languit voor liggen op mijn rug. En ook in de auto meegaan is mij enorm meegevallen, ik blijf nu rustig op mijn plekje. Alleen thuisblijven gaat mij ook steeds beter af. Een uurtje of 3 mogen mijn baasjes best van huis gaan hoor. Het liefst woon ik in een rustige omgeving en niet in een gezin met kinderen of veel aanloop. Ik moet nog veel leren en heb baat bij rust en regelmaat.

Vindt u het leuk om kennis met mij te maken? Dan heb ik wel een wensenlijstje:

  • voldoende ruimte binnen
  • veel ruimte buiten, ik lig graag in de tuin
  • weinig thuiswonende personen
  • liever geen kinderen
  • niet teveel aanloop van vreemden in het begin
  • een baas met kennis van hondengedrag en ervaring in de opvoeding en begeleiding hiervan is noodzakelijk.

Luca is een gecastreerde reu met een geschatte geboortedatum van 10 december 2021 en hij is circa 60 centimeter hoog.